episodul 1

episodul 1

Mesajde calauza » Lun Mar 08, 2010 7:49 pm

Am deschis demult acest subiect... eterului. Eterul nu mi-a răspuns pentru că, desigur, n-a considerat că merit. Nici românii nu m-au certat pentru că-i stârnesc deşi n-am nimic de spus. Ba, am.. În calitate de fiică, soţie şi mamă de fumător - nefumătoare fiind - am câteceva de spus. Dedic seara de 8 martie 2010 femeilor care nu fumează dar trebuie să suporte fumul de ţigară - şi nu unul, şi nu o zi, şi nu un an... şi nici măcar nu primesc o pensie de invaliditate pentru asta. Dedic seara asta albă, geroasă, frumoasă, acelor femei şi fete care se îneacă cu fumul de ţigară chiar şi în staţia de tramvai, în plin "aer curat".. Priviţi pe geam; nu-i aşa că e superbă ?! Chiar dacă mâine bombănim un pic mai mult prin staţii. Fumatul nu ucide !!! Crează o dependenţă ucigătoare pentru toţi !! :!:
calauza
Site Admin

episodul 2

Mesajde calauza » Lun Apr 19, 2010 6:05 pm

Nu-i aşa că aruncaţi restul de la ţigara fumată fix pe unde vă aflaţi ? Dacă sunteţi în automobilul personal o aruncaţi pe geam; dacă sunteţi pe drum, îi daţi drumul pur şi simplu sau cu năduf; dacă sunteţi în faţa muzeului sau a mânăstirii în aşteptarea familiei sau a grupului, o aruncaţi fix pe jos, acolo unde sunteţi; dacă sunteţi în staţia de tramvai sau autobuz o aruncaţi pe jos când apare vehicolul aşteptat; dacă sunteţi în şcoli, pândiţi persoanele responsabile cu legea şi fumaţi în incinte.. Dacă sunteţi la iarbă verde sau pădure le daţi drumul acolo... ce contează că aţi găsit iarba curată, pădurea curată ?! Sigur, ne dăm seama că nu vă daţi seama. Doar fumaţi „iarbă”.. o iarbă întocmai cu cea pe care-o condamnaţi la alţii.. nici aceia nu-şi dau seama ce fac şi de ce fac. Chiar, de ce o faceţi ?

Nu-i aşa că nu vă pasă de cei de lângă dv-stră şi care abia mai respiră atunci când fumaţi în apropiere ? Păi cum să vă daţi seama ? Doar fumaţi „iarbă” şi nu vă pasă de alţi oameni.. Oare-i mai vedeţi oameni ? Oare cum îi vedeţi pe nefumători ? Îi mai vedeţi ? Sau e suficient faptul că fumaţi „iarbă” ?

Aţi calculat câţi bani daţi lunar pe iarba numită „tutun” ? Aţi avut timp să adunaţi pic cu pic şi să vedeţi câte mânăstiri pot fi reabilitate cu banii aruncaţi pe fum sau câţi orfani sau familii nevoiaşe ar putea fi ajutaţi să ajungă oameni şi nu infractori ? Sau, pur şi simplu, s-o duceţi un pic mai bine cu banii care nu s-au dus pe fum.. Vă pasă ??
calauza
Site Admin

Re: episodul 3

Mesajde calauza » Lun Iun 28, 2010 9:02 am

Fumatul nu este o necesitate !” iată replica unui controlor de trafic din IC care-şi făcea turul, în jurul orei 21, pe traseul Adjud – Bucureşti nord. Am rămas interzisă pentru câteva momente. N-aş fi putut alege vorbele astea isteţe, esenţiale, niciodată. Demult, de la începutul erei mele ca fiică, soţie şi mamă de fumător, mormăi, pe tot felul de voci tot felul de vorbe, discuţii, lămuriri cum că sunt alergică, cum că mă îneacă fumul chiar şi în staţia de autobuz, îmi face rău o casă care miroase a fum căci pentru un nefumător mirosul este echivalent cu... Am oroare de horcăielile pe care le scot fumătorii şi de tusea lor căci nu toţi sunt apţi pentru acest tip de drog; de declicul brichetei, de mirosul pe care-l degajă pielea şi gura unui fumător... am oroare de faptul că aruncă cu toţii ţigările acolo unde se găsesc: pe stradă, pe jos în staţiile de autobuz, pe palierele blocurilor, afară pe geamul autoturismului..., de scrumierele pline şi răcite din ziua următoare.. Fetele şi femeile tinere nici nu-şi dau seama cât de mult pierd în feminitate sau poate nici nu le pasă.. pe când, abandonând acest drog, aerul curat şi timpul le-ar putea direcţiona minţile spre preocupări cu adevărat interesante despre care ar putea vorbi, cu care s-ar putea da importante, în locul acelor fumuri prelungi şi închipuit interesante. Mulţi dintre fumători sunt oameni inteligenţi şi foarte inteligenţi. Cum nu pot analiza faptul că ţigara este un drog la fel cu celelalte ba, chiar, mai periculos şi mult mai murdar ?! Le inhibă toate instinctele de conservare şi supravieţuire până la limita rezistenţei... Le dă impresia că nu le e foame (când, în fapt, n-au mâncat nimic de peste zece ore iar stomacul, sângele, creierul îşi cer drepturile), le dă impresia că nu le este somn (chiar dacă e ora 2, 3 noaptea iar a doua zi ar avea nevoie de o minte puternică, odihnită şi liniştită pentru muncă, pentru discuţiile cu copii), le dă impresia unor relaţii sociale (care în fapt nu există decât ca o pierdere de timp împreună), le dă impresia de concentrare (sigur că da, pentru că tocmai astfel acţionează oricare alt drog), spun că-şi iubesc familiile dar nu le pasă la cât chin le supun prin obiceiul lor egoist de a se droga cu tutun şi a supune pe cei din jur la teroarea fumului de ţigară)..
calauza
Site Admin

Înapoi la fumatul