de calauza » Mar Iun 30, 2009 7:10 pm
Mulţumesc pentru gândurile bune, doamnă E. S.,
Am ales să vă răspund astfel.
Nu aveţi şi nu am timp să vă povestesc ce cred despre prietenie.
Pe scurt, pentru mine prietenia este numai una dintre formele prin care se exprimă Dumnezeu; de aceea ea durează - aparent - atât de puţin. Dumnezeu îi adună pe oameni pentru planurile sale. Apoi, când vede cum risipim timpul său cu "discuţii despre vorbe" sau "vorbe despre discuţii" se amărăşte şi ne desface legăturile... iar unii dintre noi spunem: "ai văzut, m-a trădat"... sau "îmi întoarce spatele după ce l-am ajutat"...
Am apropiaţi (nu folosesc termenul de prieten..) care suferă că nu le întorc pps-urile. Nu le întorc mai întâi pentru că nu-mi permit să le răpesc puţinul timp care le prisoseşte şi pe care-ar trebui să-l ofere orfanilor, oamenilor în nevoie, copiiilor în nevoie, localităţii, planetei...
Am ajuns, tot mai mulţi dintre noi, să stăm pe net, să ne transmitem chestiuni prefabricate, emoţii prefabricate, felicitări prefabricate... Ne este frică de emoţiile adevărate ? Nu mai ştim să ticluim două vorbe din suflet pentru un om drag ? Trimitem "bloc" zeci de felicitări aidoma care nu ne reprezintă, multe dintre ele fără reverenţă, ascunşi în spatele "mailului" cu gândul - am scăpat şi de povara asta... Nu este o trăire pozitivă, nu este o felicitare cu adevărat ci dimpotrivă... Pierdem timp în convorbiri telefonice în care schimbăm vorbe şi nu spunem nimic... Ascultăm sau vizionăm emisiuni în care, doi sau mai mulţi oameni care nu fac de-o viaţă altceva pentru lumea aceasta decât să vorbească, irosesc timpul vorbind despre nimic... de cele mai multe ori într-un mod vulgar, chiar sub nivelul celor pe care-i bârfesc. Ne adunăm pe lângă o bere (cu seminţe sau fără) vorbind nimicuri..
În timpul acesta cineva se uită la noi şi-şi zice... oare ce zice ??!
În timpul acesta am putea face atâtea lucruri bune..
Mulţumesc doamnă E. S. pentru că mi-aţi deschis prilejul să le spun multor apropiaţi că-mi sunt dragi chiar dacă nu le întorc pps-urile şi mi-ar fi şi mai dragi dacă, împreună, am face mai mult decât să stăm de vorbă... sau să schimbăm încântaţi de noi înşine... pps-uri.