românca

românca

Mesajde calauza » Sâm Mar 07, 2009 6:18 pm

Bună seara, bună dimineaţa… E 8 Martie !… Doresc tuturor româncelor, în orice combinaţie etnică s-ar afla, pe oricare meridian sau paralelă, o zi liniştită şi mai bună decât cea de ieri !
calauza
Site Admin

Re: românca

Mesajde calauza » Lun Mar 23, 2009 11:23 am

Pentru azi ? Pâi pentru azi aş spune doar că: "din ce pot, fac cam cât vreau iar din ce vreau... fac doar cât pot.." :lol:
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Sâm Apr 18, 2009 5:05 pm

E seara Învierii pentru ortodocşi... Aşa cum a fost sâmbăta trecută pentru catolici. Aşa cum, desigur, la fel de importante zile sunt pentru musulmani sau pentru cei de religie mozaică, budistă... Pentru că viaţa mi-a fost atinsă de fiinţe din aproape toate religiile lumii, nu pot, în sărbătoarea „mea”, să nu mă gândesc câteva clipe la fiecare...
Pace, sănătate, linişte şi multă, multă lumină în suflet şi în minte !!
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Mar Iun 30, 2009 7:10 pm

Mulţumesc pentru gândurile bune, doamnă E. S.,
Am ales să vă răspund astfel.
Nu aveţi şi nu am timp să vă povestesc ce cred despre prietenie.
Pe scurt, pentru mine prietenia este numai una dintre formele prin care se exprimă Dumnezeu; de aceea ea durează - aparent - atât de puţin. Dumnezeu îi adună pe oameni pentru planurile sale. Apoi, când vede cum risipim timpul său cu "discuţii despre vorbe" sau "vorbe despre discuţii" se amărăşte şi ne desface legăturile... iar unii dintre noi spunem: "ai văzut, m-a trădat"... sau "îmi întoarce spatele după ce l-am ajutat"...
Am apropiaţi (nu folosesc termenul de prieten..) care suferă că nu le întorc pps-urile. Nu le întorc mai întâi pentru că nu-mi permit să le răpesc puţinul timp care le prisoseşte şi pe care-ar trebui să-l ofere orfanilor, oamenilor în nevoie, copiiilor în nevoie, localităţii, planetei...
Am ajuns, tot mai mulţi dintre noi, să stăm pe net, să ne transmitem chestiuni prefabricate, emoţii prefabricate, felicitări prefabricate... Ne este frică de emoţiile adevărate ? Nu mai ştim să ticluim două vorbe din suflet pentru un om drag ? Trimitem "bloc" zeci de felicitări aidoma care nu ne reprezintă, multe dintre ele fără reverenţă, ascunşi în spatele "mailului" cu gândul - am scăpat şi de povara asta... Nu este o trăire pozitivă, nu este o felicitare cu adevărat ci dimpotrivă... Pierdem timp în convorbiri telefonice în care schimbăm vorbe şi nu spunem nimic... Ascultăm sau vizionăm emisiuni în care, doi sau mai mulţi oameni care nu fac de-o viaţă altceva pentru lumea aceasta decât să vorbească, irosesc timpul vorbind despre nimic... de cele mai multe ori într-un mod vulgar, chiar sub nivelul celor pe care-i bârfesc. Ne adunăm pe lângă o bere (cu seminţe sau fără) vorbind nimicuri..
În timpul acesta cineva se uită la noi şi-şi zice... oare ce zice ??!
În timpul acesta am putea face atâtea lucruri bune..
Mulţumesc doamnă E. S. pentru că mi-aţi deschis prilejul să le spun multor apropiaţi că-mi sunt dragi chiar dacă nu le întorc pps-urile şi mi-ar fi şi mai dragi dacă, împreună, am face mai mult decât să stăm de vorbă... sau să schimbăm încântaţi de noi înşine... pps-uri.
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Mar Sep 22, 2009 8:23 pm

:idea: Pentru sănătatea dumneavoastră, dormiţi 8 ore pe noapte şi beţi un pahar de suc natural de morcov (sau cu suc natural de morcovi) !!! Prin natural înţeleg sucul făcut pe loc şi nu "natural" din sticle, doze sau cutii !!! Ştie cineva dacă - undeva - există - oarecine - care face suc de morcov pe loc ? Poate în pasajul Unirii din Bucureşti ?! :lol: Ce fain ar fi să ştii că găseşti acolo un pahar de suc de morcov făcut în faţa ta ! Cât ar costa unul ? (din ciclul "să visăm frumos" :) )
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Sâm Oct 03, 2009 6:18 pm

:roll: Câte reclame pentru frumuseţe... 3 românce din 5 au... Ba nu !!! 7 românce din 10 (cine mă poate contrazice ?! :lol:) au probleme cu tenul sau, cel puţin îşi închipuie că au probleme cu tenul; când de fapt, o simplă şi uşoară ungere dimineaţa - după spălarea cu apă rece şi ştergerea uşoară a tenului - cu ulei de măsline alimentar proaspăt şi rafinat, le menţine frăgezimea mult după 50, cu foarte puţini bani..
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Sâm Oct 24, 2009 9:00 pm

De ce-mi pare că „shopping”, în traducere mioritică, sună cam... „toţi banii mei în buzunarele altora” şi că e urmat brusc de o depresie ??? O fi de vină toamna.. :roll:
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Vin Noi 27, 2009 7:44 am

Ce este oare, cu adevărat, un site, un blog, un forum ? Să fie oare un bun naţional ? Să fie oare un serviciu adus umanităţii sau, măcar, conaţionalilor ? Să fie oare numai expresia unei personalităţi prea puternice pentru a se alinia efortului firesc de a face ceva concret pentru natură, oameni, colegi, clienţi, vecini, familie, ţară, oraş, sat ? Să fie oare expresia unui ego de nestăvilit ? Să fie oare o banală vanitate exprimată în cuvinte alese pe care apoi să ţi le admiri singur pierzând timp pentru asta şi căutând alte şi alte vorbe care să te uimească mai ales pe tine însuţi pentru "inspiraţie" şi căutând în ochii cunoscuţilor aprobarea (admiraţia) pentru ce minune ai zămislit tu în gândul bun pentru evoluţia umanităţii şi ai "postat" mai nou ?? Să fie numai pragmatism - o pagină cu care să culegi firfirici de-o pâine ?? :roll:
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Joi Dec 31, 2009 10:55 am

La Mulţi Ani români ! Să vă fie bine oriunde vă aflaţi ! Pace, linişte, sănătate, putere şi lumină !!! Ne-or fi de-ajuns ? Se spune că va fi un an greu... dar când n-a fost, câte-un an greu, pentru fiecare dintre noi, într-un fel sau altul ?! Cu har de la Dumnezeu, cine ştie, trecem şi peste... spre... Aici e problema noastră: spre ce ?.. spre unde ? Ce vrem de fapt de la noi înşine, de la cei de lângă noi şi de la ceilalţi ? Şi mai ales,.. ce dăm în schimb ?! :roll:
calauza
Site Admin

Mesajde calauza » Lun Feb 01, 2010 6:39 pm

La început de februarie.. Dacă vă simţiţi singuri, dacă vi se pare că se năruie totul în jur, dacă simţiţi că nu mai aveţi suflu, dacă aveţi numai iubire şi mângâiere de dăruit, sunteţi aşteptaţi la Biserica tinerilor "Sf. Valentin - Delea Nouă". http://www.deleanoua.ro/situpoti.html . O mână de ajutor nu prisoseşte niciodată...
calauza
Site Admin

Următorul

Înapoi la românca